Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

I slutningen af august, mere præcis fra den 29. til den 31. – inviterer Vegvisir Race Nyborg byens borgere på spændende dage i sejlsportens tegn. Dette gøres ved at kombinere den virtuelle og den fysiske gren af sejlsporten på havnen og på fjorden i Nyborg.

I et partnerskab mellem Play eSailing, Esailing Danmark, Nyborg Sejlforening og Vegvisir Race Nyborg, vil der på havnen være en Race village, hvor der inviteres til sjove, intuitive og hands-on e-sport sejl-oplevelser for alle. Dette kan kombinere et indblik i sejlsport virkelige verden, når starterne i Vegvisir Race Nyborg speakes live fra molerne på Nyborg havn.   

‘Vegvisir Race dagene bliver en unik mulighed for at skabe læring mellem generationer. Nogle gange har bedsteforældre og forældre prøvet at sejle før, mens børn og unge har oplevet mindre af, hvad sejlsport indeholder. Igennem det danske esejlsports spil Play eSailing får de unge og ældre mulighed for på en sjov og inkluderende måde at skabe forståelse og indsigt i sejlsportens komplekse væsen,’ fortæller Thomas Lybæk Petersen, Esailing Danmark i en pressemeddelelse.    

‘Vi ser partnerskabet som en unik mulighed for at fange fremtidens unge sejlere, ved at linke det bedste fra sejlsporten og eSejlsporten. Sammen med Nyborg Kommune inviterer vi også skoleklasser på sejltur i cyberspace, når de unge kan tage en tur på det virtuelle hav for at lære de fundamentale principper i sejlads og sejlport. Vi glæder os til at give alle byens borgere og tilrejsende interesserede denne unikke mulighed,’ siger formand for Nyborg Sejlforening Marianne Holmer, der er en del Vegvisir Race Nyborg organisationen. 

Også fra øverste hylde
De fremmødte får også mulighed for at se internationale og nationale eSejlsports-stjerner håndtere de virtuelle både i Nyborg. Således kommer Vegvisir Race Nyborg til at danne rammen om den første sæsonfinale i esejlsports serien. Her vil deltagere fra ind og udland sejle mod hinanden. Nogle vil være til stede fysisk i Nyborg mens andre vil være med på banen online fra et andet sted på kloden.

Danmark har senest vist klassen i eSejlsport, da Lucas Mohr blev nummer to i forbindelse med en esejlsportbegivenhed forud for efterårets America’s Cup i Barcelona. 

Danish eSeries Season Finals
Under eventen kommer Nyborg også med på den internationale sejlsports scene, når Danish eSeries Summer Season Finals afholdes i på havnen i Nyborg. Onsdag den 28. august vil Danish eSeries sæsonens sidste af fem internationale online stævner blive afviklet med LIVE broadcast fra Nyborg Havn, og lørdag d. 31. august vil Danish eSeries danske sæson finale spilles LIVE i race village med LIVE broadcast og kommentering.

Om samarbejdet

Play eSailing
Er et danskejet sejlsportspil til tablets og smartphones, som spilles af sejlere over hele jorden. Spillet er udviklet til konkurrence og læring. Spillet er anerkendt worldwide og sejles af alt fra gamere, over olympiske sejlere til sejlsportsfans.   
Spillet er gratis og kan downloades i Apple Store og Google Play under navnet “Playesailing”. www.playesailing.io

Vegvisir Race Nyborg 2024
Er Nordeuropas største doublehand sejlsportsevent med base i Nyborg. Sejlere fra hele Europa kommer til Nyborg for at kæmpe i distancekapsejlads i forskellige klasser. De mange både, fra racere til cruisere, kan ses i havnen før starterne hhv. torsdag den 29. og fredag den 30. august og når de alle er tilbage i mål lørdag den 31. Det vil ud over eSejlsport også være musik og underholdning i havneområdet i Vegvisir Race dagene. Sejladsen er støttet af Nyborg Kommune. 

ESailing Danmark
Er den danske esejlsports forening, som laver online og live events for danske sejlere. De arbejder på at gøre sejlsport mere tilgængelige og forståelig ved at kombinere deres viden fra sejlsporten med digital sejlsport. 

Se fulde annonce på Baadmagasinet.

Join Danish eSeries on Discord: https://discord.gg/AFeP4qxKZ9

Download Play eSailing for free:
Android | Play Store
IOS | App store